onsdag 29 oktober 2008

Bra och dåligt resultat

Toppen med enkel majoritet för sfp både i Kimitoön och Väståboland; nu hoppas jag att Pargas håller sig i skinnet och glömmer diskussionen om namnfrågan. Att ta upp namnfrågan är inte förnuftigt och leder till allt annat än gott samarbete från första början.
Toppen med Österbotten, bra med Åbo där vi blev större än Centern och grattis till Pernå efter alla diskussioner om samarbete med Lovisa eller Borgå. Men varför skall vi sfp:are ställa till med bråk sinsemellan? Oravais har två listor med sfp:are, likaså Sibbo och i Kristinestad hade vi sfp:are som kandidater på kokoomus lista. Sfp har inte råd med dylika intriger eller soloåk. Nu gäller det att sätta sig vid samma bord, gå tillsammans vidare och jobba för gemensamma mål.
Esbo, Vanda och Borgå förlorade i valet. Ändå skulle Nyland ha fått in en fjärde riksdagsledamot ifall vi nu skulle ha haft riksdagsval. Samma gällde efter valet 2004 - ändå nådde vi inte målet i riksdagsvalet tre år senare 2007. I varje val måste varje röst vinnas på nytt!
Nu kavlar vi upp ärmarna inför EP-valet som vi inte skulle ha klarat med detta resultat. Sedan följer riksdagsvalet 2011 då sannfinländarna försöker gå förbi sfp i riksdagen. Huh.